Nieuwbouw als particulier: Voorbeelden

Almere, De Buitenkans

Flevoland

De wijk is in twee fasen gebouwd: 48 huizen in collectief particulier opdrachtgeverschap (opgeleverd in 2007) en 7 kavels in individueel opdrachtgeverschap (de laatste woning hiervan is momenteel in aanbouw).

Lees meer

Amsterdam, Troelstralaan

Noord-Holland

Far West was als eigenaar van de woningen in de Van Tijenbuurt samen met ontwikkelaar Delta Forte initiatiefnemer en aanjager van de ruimtelijke vernieuwing van de buurt. De initiatiefnemers hebben er een gemengd woonmilieu gerealiseerd met laagbouw, hoogbouw, sociale huurwoningen, koopwoningen, bedrijfsruimten en 25 kavels voor particulier opdrachtgeverschap.

Lees meer

Loenen aan de Vecht, Cronenburch

Utrecht

De ontwikkelaars Proper-Stok en Johan Matser (tegenwoordig Synchroon) hebben in samenwerking met de gemeente Loenen (tegenwoordig een deel van de gemeente Stichtse Vecht) de wijk Cronenburgh ontwikkeld.

Lees meer

Leiden, Nieuw Leyden

Zuid-Holland

Dat particulier opdrachtgeverschap niet alleen in het buitengebied plaatsvindt en vrijstaande huizen oplevert laat Nieuw Leyden duidelijk zien: particulier opdrachtgeverschap is ook in binnenstedelijke herontwikkelingsgebieden mogelijk.

Lees meer

Woerden, Waterrijk

Utrecht

De Riethof is een uitbreidingsgebied aan de oostkant van Woerden.

Lees meer