Beheer

Gefeliciteerd! Na oplevering en overdracht bent u de eigenaar van een unieke woning. U bent nu zelf verantwoordelijk voor beheer en onderhoud. 

 

Afbeelding 255

Gebruik

Laat u zich bij de oplevering voorlichten over het gebruik en het (dagelijkse) onderhoud van de installaties. De branchevereniging van installateurs, Uneto-VNI geeft hierover informatie op mijnhuisinstallatie.nl. Hier kunt u ook uw eigen gebruikshandleiding samenstellen. 

Garanties

Mocht u na een tijdje fouten of tekortkomingen aantreffen, dan kunt u het bouwbedrijf daar uiteraard op aanspreken. Voor veel onderdelen van uw huis, zoals technische installaties en beglazing, gelden bepaalde garantietermijnen en -voorwaarden. Welke garanties precies van toepassing zijn, hangt ook af van het garantiefonds waar de door u in de ontwerpfase gekozen aannemer bij is aangesloten. 

Onderhoud

Wij raden u aan om voor reiniging en onderhoud van installaties een onderhoudscontract af te sluiten. Vooral voor installaties als mechanische ventilatie, een cv-ketel, een zonneboiler en een warmtepomp.