AT HOME: internationale zelfbouwexpo in Middelburg

Kaart AT HOME Geplaatst op 1 - 10 - 2018

De reizende tentoonstelling Daheim (At Home) / Bauen und Wohnen in Gemeinschaft is dit najaar te zien in Middelburg. Eenentwintig buitenlandse referentieprojecten laten zien hoe collectiviteit kan leiden tot nieuwe woonvormen.

CPOZ 10 jaar

De tentoonstelling is naar Middelburg gehaald door de stichting Collectief Particulier Opdrachtgeverschap Zeeland (CPOZ) ter gelegenheid van haar tienjarig bestaan. Deze stichting is aanjager van CPO-projecten in Zeeland. Zij voert overleg met gemeenten en woningcorporaties, ondersteunt particulieren en geeft advies aan CPO-groepen.

Inspireren

De tentoonstelling laat zien dat het haalbaar is om samen met anderen zelf opdrachtgever en vormgever te zijn van je eigen woonomgeving. Met Europese voorbeelden wil CPOZ zelfbouwers inspireren om nieuwe mogelijkheden te ontdekken en kansen te pakken. Dat geldt natuurlijk ook voor gemeenten en de bouwwereld. At Home toont diverse vormen van collectiviteit: van samen bouwen, het delen van voorzieningen, tot samen leven (koken, werken, spelen). Alle projecten staan garant voor kwaliteitsarchitectuur. Ze geven met een vernieuwend ruimtelijk concept antwoord op de wensen van bewoners en de eigenheid van locaties. De projecten worden tentoongesteld in plannen, maquettes en foto’s. Er wordt ook informatie gegeven over financiering, rechtsvormen en vereiste planningsfases.

DAM

De tentoonstelling is samengesteld door het Deutsches Architekturmuseum Frankfurt en is te zien bij ZB/ Planbureau en Bibliotheek van Zeeland in Middelburg. De expo wordt begeleid met het boek At home. Building and Living in Communities, geschreven door Annette Becker. 

  • Wanneer: van 10 oktober tot en met 1 december 2018
  • Waar: ZB, Kousteensedijk 7 Middelburg
  • Kijk voor meer informatie op: www.cpoz.nl en www.dezb.nl