In Amsterdam is duurzame zelfbouw budgetneutraal

Nul op de Meter Geplaatst op 5 - 4 - 2018

Amsterdam kent sinds kort de Subsidieregeling Duurzame Zelfbouw. Particulieren die een duurzame nieuwbouwwoning voor eigen bewoning realiseren, kunnen daarvan gebruikmaken. De regeling maakt duurzame zelfbouw voor iedereen betaalbaar.

De subsidieregeling is ingegaan op 1 januari 2018 en loopt tot 1 januari 2022. Volgens de regeling komen particuliere zelfbouwers in aanmerking voor een subsidie van € 3.000 (bij EPC max 0,15) tot € 5.000 (bij nul op de meter) per woning. Bijkomende voorwaarde is dat de woning ook aardgasvrij is en het toegepaste hout een FSC certificaat heeft.

Dat kan goed worden gecombineerd met de toepassing van een warmtepomp. Dat past bij de hoge energie-eisen en wordt door de regeling ook financieel mogelijk gemaakt. Want behalve de Amsterdamse subsidie kan de zelfbouwer met deze investering rekenen op de ISDE-subsidie van (bijv) € 2.400 tot 2.800. De duurzaamheidsmaatregelen geven bovendien € 9.000 extra financieringsruimte. Bij elkaar opgeteld kan de zelfbouwer € 14.400 tot 16.800 besteden aan duurzaamheidsmaatregelen. Dat maakt een nul-op-de-meterwoning wel heel aantrekkelijk.

Kijk hier voor de Amsterdamse regeling Subsidie Duurzame Zelfbouw

Kijk hier voor andere subsidieregelingen voor particulieren

Kijk hier voor andere subsidieregelingen voor CPO-groepen