Money matters, ook bij zelfbouw

1502 IMG 160829 Geheel2 300x182 Geplaatst op 3 - 4 - 2018

De rente is laag, maar woningen naar wens zijn niet overal te vinden. Zelf bouwen is een optie, als er ruimte is op een kavel of in een bestaand pand. Samen optrekken creëert nieuwe kansen. Dan is het wel zaak de bouwgroep goed te organiseren een ook financieel goed beslagen ten ijs te laten komen.

Onder banken groeit gelukkig de belangstelling voor zelfbouw. Triodos Bank is al langer een bank die open staat voor zelfbouw, zeker omdat zelfbouwers vaak duurzaamheid hoog op hun verlanglijst hebben staan. Triodos verzorgt daarom met enige regelmaat workshops om aspirant zelfbouwers op weg te helpen om in een collectief te bouwen. Deelname is gratis en ook klanten van andere banken zijn vrij om zich aan te melden. 

Een goede zaak omdat inzicht in kosten en financiering een belangrijk punt is bij iedere woning en zeker bij een avontuur als zelfbouw. 

Lees meer over deze workshop Duurzame CPO op de site van Triodos.

Foto: Het Kashuis op Veemarkt in Utrecht is een CPO project van 14 duurzame woningen. Allen gefinancierd via Triodos bank en nu in aanbouw. Foto van website Het Kashuis