‘Verdeel bouwgrond eerlijk met een Recht op Zelfbouw’

verkiezingen Geplaatst op 23 - 1 - 2018

De gemeenteraadsverkiezingen van 2018 zijn een kans om zelfbouwers (weer) een stem te geven.

Tijdens de crisis waren het de zelfbouwers die de woningproductie overeind hielden en een enorme diversiteit realiseerden. Nu de crisis voorbij is, kruipen de ontwikkelaars weer uit hun schulp en verdelen zij als vanouds de woningbouwproductie. De zelfbouwer heeft het nakijken.

De gemeenteraadsverkiezingen van maart kunnen zelfbouwers een stem geven. Zelfbouw moet weer op de politieke agenda komen en gemeenten moeten de bouwgrond eerlijker verdelen. Met een ‘Recht op Zelfbouw’ zullen tienduizenden burgers van zich laten horen. Allemaal mensen die zeggenschap willen over de belangrijkste beslissing in het leven: hun woning, hun thuis, hun toekomst en die van hun kinderen.

Het Expertteam Eigenbouw organiseert een studiemiddag voor raadsleden (in spe), wethouders (in spe), gemeentelijke ambtenaren en geïnteresseerde zelfbouwers. U neemt kennis van ervaringen uit binnen- en buitenland om zelfbouwers een eerlijke kans te geven bij de uitgifte van grondposities.

Lees ook het essay van Jacqueline Tellinga, lid van het landelijk Expertteam Eigenbouw: 'Zelfbouw is remedie tegen groeiende economische ongelijkheid'.

 

Studiemiddag 'Recht op Zelfbouw'