De Expertteams

Het Expertteam Eigenbouw en het Expertteam (kantoor)transformatie zijn initiatieven van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De teams bestaan uit deskundigen vanuit gemeenten en de marktsector. Zij vergroten de bekendheid van eigenbouw en transformatie en helpen professionals onder wie gemeenten in de opzet en uitwerking van beleid en projecten. 

U kunt met uw vragen bij deze experts terecht. Ook kunt u experts uit andere gemeenten raadplegen. Het Rijk financiert 50 procent van de kosten van de experts. 

Eigenbouw

Het Expertteam Eigenbouw is in 2010 ingesteld door minister Donner. Minister Blok heeft aangekondigd dat het Expertteam zeker tot 2017 blijft. Het team kan u helpen met specifieke kennis en ervaring op het gebied van eigenbouw. Enkele voorbeelden van de expertise: kaveluitgifte, (collectief) particulier opdrachtgeverschap, duurzaam bouwen, kluspanden in oude wijken of het omzetten van ontwikkelbouwlocaties naar zelfbouwkavels.

Wilt u een expert inschakelen voor hulp bij (collectief) particulier opdrachtgeverschap, kaveluitgifte, duurzaam bouwen, kluswoningen in oude wijken of het omzetten van ontwikkelbouwlocaties naar zelfbouwkavels?

Stel hier uw vraag aan het Expertteam Eigenbouw.

De leden van het Expertteam Eigenbouw stellen zich aan u voor.

Het Expertteam presenteerde zich eerder via de kranten Ruim baan voor Eigenbouw en Gemeenten uit de startblokken. De film hieronder geeft een impressie van het Expertteam.

(Kantoor)transformatie

Het Expertteam (kantoor)transformatie ondersteunt gemeenten en andere belanghebbenden, zoals bijvoorbeeld de eigenaar van een leegstaand pand. De uiteindelijke samenwerking loopt echter altijd via -of in samenwerking met- de gemeente.

Het Expertteam staat u bij met kennis en kunde van uiteenlopende onderwerpen, door advies op maat bij het toepassen van bouwkundige wet- en regelgeving, projectorganisatie, financiering, fiscale mogelijkheden, woon- en inrichtingsconcepten en de matching van eigenaren en potentiële afnemers. Heeft u gebrek aan woonruimte voor bepaalde doelgroepen, maar heeft u nog geen geschikte oplossing kunnen vinden? Wilt u onderzoeken wat de mogelijkheden zijn voor een specifiek pand of gebied? Misschien heeft u nog geen concrete vraag, maar bent u toch benieuwd wat de mogelijkheden zijn. U kunt altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.

Stel hier uw vraag aan het Expertteam (Kantoor)transformatie

De leden van het Expertteam (Kantoor)transformatie stellen zich aan u voor.  

 

Stel uw vraag aan het Expertteam

Hulp nodig? Het Expertteam Eigenbouw en het Expertteam (kantoor)transformatie kunnen u verder helpen. U vindt hier deskundigen vanuit gemeenten en de marktsector. Zij helpen professionals onder wie gemeenten en woningcorporaties in de opzet en uitwerking van beleid en projecten.