Filter

Voorbeelden (67)

Zuid-Holland

Aan de Rotterdamse Hooidrift ontwikkelen veertien huishoudens hun eigen woning: twaalf rijwoningen en twee bovenwoningen op een parkeergarage. De plattegronden zijn bijzonder en erg verschillend van elkaar. Geen woning is hetzelfde.

Lees meer
Gelderland

De CPO-groep Groenewoud is initiatiefnemer van de bouw van twaalf seniorenwoningen met tuintje, volgens eigen individuele ontwerpen maar in samenhang met elkaar. Levensloopbestendig, onderhoudsvrij en energieneutraal.

Lees meer
Noord-Holland

In Amsterdam Nieuw-West hebben 30 huishoudens een typische portiekflat uit 1952 getransformeerd tot een gebouw met woningen van 45 tot 200 m2. Een gemengde groep van leeftijden en achtergronden kreeg hier een appartement op maat, net buiten de ring van Amsterdam. Van twintiger tot vijftiger, van gezin tot alleenstaand en van operazanger tot ingenieur tot conservator.

Lees meer
Utrecht

Op het terrein van de vroegere Veemarkthallen in Utrecht, de vernieuwende, duurzame woonwijk Veemarkt, heeft MarktMeesters, een bouwgroep van 50-plussers een woongebouw met tien appartementen gerealiseerd.
(Afbeeldingen: JWG Architecten)

Lees meer
Utrecht

De bibliotheek in Amersfoort is naar een nieuwe locatie verhuisd. Het oude pand kwam daardoor leeg te staan. Een groep actieve senioren nam het initiatief om dit gebouw, centraal in Amersfoort, te transformeren naar een woongebouw met 23 appartementen.

Lees meer
Gelderland

De Vereniging Woonproject Holkerbeek ontwikkelt het eerste CPO-project in Nijkerk: een wijkje met 20 woningen. De woningen (vier vrijstaande, vier twee-onder-één-kappers en twee rijwoningen van vier) vormen een eenheid door hun verscheidenheid.

Lees meer
Gelderland

De gemeente Nunspeet werkt aan de nieuwe woonwijk Molenbeek. Eén van de ontwikkelaars is een groep mensen die in eigen beheer een deel van de wijk realiseren.

Lees meer
Noord-Brabant

Het project “Houbenstaete” is een mooie variant op het thema CPO omdat het een herbouw van een te slopen flatgebouw betreft. Terugkerende en nieuwe huurders van de buurt Jeruzalem in Tilburg hebben in verenigingsverband, samen medezeggenschap gekregen in dit project.

Lees meer
Noord-Brabant

Het project Cohousing Strijp-R is een bijzonder buurtje met vijftien woningen op het terrein van de voormalige beeldbuisfabriek van Philips in Eindhoven. Kern van het project is gemeenschappelijk wonen.

Lees meer
Noord-Brabant

De starters van Vereniging Toekomstig Wonen Diessen hebben binnen een uitbreidingslocatie van Diessen in eigen beheer een stedenbouwkundig plan ontwikkeld en 26 woningen gerealiseerd.

Lees meer