terug naar overzicht

Type project: Nieuwbouw met een groep
Plaats: Babberich
Gemeente: Zevenaar
Provincie: Gelderland
Oplevering: 2010


Babberich, Boogsehof

Type project: Projecten
Plaats: Babberich
Gemeente: Zevenaar
Provincie: Gelderland
Oplevering: 2010

In het plaatsje Babberich in de gemeente Zevenaar heeft kopersvereniging BOOG het project Boogsehof gerealiseerd: 18 grondgebonden woningen en één bovenwoning. Enkele woningen zijn bedoeld voor starters.

Het project bestaat uit twee blokken die in een hoek bij elkaar staan. Bijzonder is dat in één van de blokken een woning is gesplitst in een boven- en een benedenwoning. De benedenwoning heeft een eigen tuin en de bovenwoning een dakterras. Door deze splitsing konden de woningen worden gerealiseerd voor een budget van circa €120.000.

De andere woningen in het project variëren in grootte van 300 tot 470 m3 met VON-prijzen van €139.000 tot €190.000. Het zijn allemaal grondgebonden woningen met een beukmaat van 7,5m en een tuin. Alle woningen kunnen op termijn desgewenst worden uitgebouwd. Twee leden van de vereniging hebben een individuele warmtepomp als optie gekozen.

Het project is geïnitieerd en begeleid door stichting WOEL (wonen op eigen locatie). Deze stichting wil de leegloop van kleine kernen beperken door nieuwe woningen voor starters te realiseren. Dit doet zijn door CPO-projecten te promoten, belangstellenden bijeen te brengen en bouwlocaties te werven. Stichting WOEL werkt onder andere in de regio Zevenaar. De provincie Gelderland heeft het project gesteund. De lokale corporatie Baston Wonen heeft het project gesteund met voorfinanciering en als achtervang.