terug naar overzicht

Type project: Nieuwbouw met een groep
Plaats: Bergeijk
Gemeente: Bergeijk
Provincie: Noord-Brabant
Oplevering: 2012


Bergeijk, Terlo

Type project: Projecten
Plaats: Bergeijk
Gemeente: Bergeijk
Provincie: Noord-Brabant
Oplevering: 2012

In de gemeente Bergeijk bleek een grote vraag naar betaalbare woningen. De Startersgroep Bergeijk heeft daarom het initiatief genomen om startersprojecten te realiseren in Bergeijk en in de omleggende kerkdorpen.

Ondersteund door en in samenwerking met de Rabobank Bergeijk is een koepelvereniging gevormd en na druk op de politiek hebben B&W en uiteindelijk ook de raad zich achter dit initiatief geschaard. De gemeente heeft aangegeven dat op een aantal locaties bouwgrond beschikbaar gesteld zou worden voor CPO-projecten voor starters. Startersgroep Bergeijk fungeert daarbij als koepelvereniging voor meerdere projecten. Daaronder een project van tien starterswoningen in het plan Terlo in Bergeijk.

In dit plan zijn tien starterswoningen gebouwd met een bijzondere verkaveling en een onderscheidende architectuur met een knipoog naar de architectuur van de Ploeg fabriek in Bergeijk. De woningen liggen op de locatie het Loo, vlakbij de sportvelden van voetbalvereniging Terlo. De woningen zijn gebouwd door Borrenbergs bouwbedrijf en in 2012 opgeleverd.