terug naar overzicht

Type project: Nieuwbouw met een groep
Plaats: Nunspeet
Gemeente: Nunspeet
Provincie: Gelderland
Oplevering: 2017


Nunspeet, CPO Molenbeek

Type project: Projecten
Plaats: Nunspeet
Gemeente: Nunspeet
Provincie: Gelderland
Oplevering: 2017

De gemeente Nunspeet werkt aan de nieuwe woonwijk Molenbeek. Eén van de ontwikkelaars is een groep mensen die in eigen beheer een deel van de wijk realiseren.

CPO Molenbeek is een bijzonder project omdat naast het zelf ontwikkelen en realiseren van de woningen, de groep samen met de andere ontwikkelaars en gemeente, nauw betrokken is geweest bij de invulling van het stedenbouwkundig plan, de verkaveling, het woningprogramma en beeldkwaliteit.

Na oprichting van de vereniging is gestart met het vaststellen van het gewenste woningprogramma en de verkaveling. Samen met alle partijen is eind december 2015 het plan ter visie gelegd en vervolgens door de gemeente vastgesteld. Het is gelukt om 28 woningen in één straat te realiseren. Hiermee ontstaat een gevarieerde 'CPO-straat'met vrijstaande woningen, tweekappers en driekappers in diverse prijscategorieën, waarvan een deel onder NHG.

Als vereniging heeft de initiatiefgroep de architectenselectie gedaan waarbij de keuze is gevallen op Van Bokhorst Architecten uit Nijkerk. Deze is na opdrachtverlening direct met het ontwerpproces aan de slag gegaan.  

Eind september 2016 is het DO vastgesteld. Aanbesteding en start bouw zijn in 2017.